Het overzicht van het programma voor de maand juni 2011 in cc 't Schaliken in Herentals.

Wouter Deprez
Je zal alles worden
Vrijdag 3 juni om 20 uur in de schouwburg - UITVERKOCHT
Zaterdag 4 juni om 20 uur in de schouwburg - UITVERKOCHT
------ 
 
Veronika Iltchenko
Russische componisten: aperitiefconcert
Zondag 5 juni om 11 uur in de Lakenhal
 
Veronika Iltchenko is een jonge pianiste die de aandacht op zich vestigde met vertolkingen van laatromantische componisten en van componisten uit de twintigste eeuw. Tijdens dit aperitiefconcert komen Alexander Scriabin (1872-1915), Sergei Rachmaninov (1873-1943) en Sergei Prokofiev (1891-1953) aan bod. Prokofiev maakte een pianosuite van de balletmuziek vanRomeo en Julia. Veronika zal onder meer die compositie spelen.
 
Veronika Iltchenko studeerde aan het Tchaikovsky Music College en het Moussorgsky Conservatorium in Ekaterinburg (Rusland). In juni 2000 verhuisde Veronika naar Brussel, waar zij aan het conservatorium eveneens een meestergraad piano behaalde bij Jan Michiels. Zij treedt vooral op als concertpianiste, maar begeleidt ook graag operasolisten.
 
Toegang: 8 euro / 6,50 euro (korting) / 5 euro (abo)
----- 
 
Info en tickets
Cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, Herentals
cultuurcentrum@herentals.be, www.schaliken.be, tel. 014-28 51 30
----- 
 
TENTOONSTELLING
 
Kinderen op het kasteel
Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 5 juni
Open op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur
Kasteel Le Paige
 
Tradities zijn er om in ere te houden. Ook dit jaar krijgt kasteel Le Paige talloze leerlingen uit Herentalse lagere scholen over de vloer. Voor de kinderen is het een bijzondere ervaring om als rasechte artiesten te exposeren in deze mooie ruimte. Als bezoeker kunt u genieten van hun kleurrijke en vrolijke kunstwerkjes. En bij elke nieuwe editie van Kinderen op het kasteel kunt u tussen de creaties enkele pareltjes ontdekken van jonge talenten.
 
In het kader van de Meidagen van vzw Ter Vesten
 
Toegang: gratis
----- 
 
Bart Van der Moeren
Portretten
Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 12 juni
Lakenhal en foyer
Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur in de Lakenhal
Het gedeelte van de tentoonstelling in de foyer is open tijdens podiumactiviteiten.
 
Bart Van der Moeren werkt sinds 2000 als persfotograaf. In opdracht van verschillende kranten en magazines (De Standaard, Suiker, Stripgids, Onderox, De Warande, ...) portretteerde hij in die jaren vele muzikanten, schrijvers, kunstenaars en acteurs uit binnen- en buitenland.
 
Voor deze tentoonstelling maakt hij een selectie van de mooiste portretten uit dit oeuvre. Een passende tentoonstelling voor cc ’t Schaliken, want veel artiesten die u herkent op de beelden, stonden ook al in Herentals op het podium.
 
Toegang: gratis
----- 
 
Jules Müller
Van zaterdag 18 juni tot en met zondag 10 juli
Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur
Lakenhal
 
De Herentalse schilder Jules Müller verdiende niet alleen als kunstenaar zijn sporen. Als geschiedschrijver leerde hij de Herentalsenaar heel wat over het lokale verleden. Bovendien beschikt hij over een gigantisch fotoarchief met historisch beeldmateriaal van deze stad. Misschien ontdekt u tijdens deze tentoonstelling een andere kant van deze stedeling: zijn creatieve zijde.
De schilderijen van Jules Müller hebben een warm en rijk kleurenpalet en getuigen van een minutieuze en geduldige werkwijze. Hij vertrekt van op foto's gevatte realiteit en creëert daarmee zijn eigen ideale beeld.
 
Toegang: gratis
----- 
 
NIEUW BLOED eindwerken Herentalse Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst
Van zaterdag 11 juni tot en met zondag 26 juni
Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur.
Kasteel Le Paige
 
Naar jaarlijkse gewoonte tonen de laureaten van de Herentalse Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst hun eindwerken in kasteel Le Paige. Niet zonder trots stelt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst haar nieuwe lichting talent voor: NIEUW BLOED.

Voor het eerst verlaat hun werk de beschermende muren van de academie, waarbinnen ze zich met gelijkgezinden en onder professionele begeleiding jarenlang konden bekwamen in schilderen, beeldhouwen of tekenen; waar ze zich leerden uitdrukken in grafiek of keramiek; waar ze zich waagden aan video- en animatiekunst. Een persoonlijke en intense zoektocht, waarvan ze de resultaten graag met u willen delen.

Het is absoluut de moeite om het te komen ontdekken. Wie weet springt de artistieke vonk dan ook bij u over. De deuren van onze academie staan voor u open!


Toegang: gratis
------ 
 
KALENDER
 
VR 03/06
HUMOR /Wouter Deprez –Je zal alles worden/ cc ’t Schaliken / 20 uur – UITVERKOCHT
 
ZA 04/06
HUMOR /Wouter Deprez –Je zal alles worden/ cc ’t Schaliken / 20 uur – UITVERKOCHT
 
ZO 05/06
KLASSIEK/ Veronika Iltchenko– Russische componisten: aperitiefconcert / Lakenhal/ 11 uur
 
21/05 T/M 5/06
TENTOON / Kinderen op het kasteel / Kasteel Le Paige / Op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur
 
21/05 T/M 12/06
TENTOON / Bart Van der Moeren– Portretten/ Lakenhal: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur / Foyer cc ’t Schaliken: tijdens podiumactiviteiten
 
11/06 T/M 26/06
TENTOON / Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst – Nieuw bloed eindwerken / Kasteel Le Paige / Op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur
 
18/06 T/M 10/07
TENTOON / Jules Müller/ Lakenhal / Op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur